Een dag uit het leven van David Windvaantje

Behalve om te weten te komen hoe het met mij gaat - ik heb leukemie - kan je hier ook terecht voor vrolijkheid en wetenschap.

Beide kan je ook zelf bijdragen door te klikken op 'reacties' onder een bericht.

Proudly sponsored by

zaterdag 23 februari 2008

Nieuws voor fluithazen

Bij diverse verkeersongelukken in de afgelopen dagen zijn geen fluithazen betrokken geweest, meldt een woordvoerder voor fluithazen. Ook zijn er geen gevallen bekend van belangenverstrengeling, sexuele intimidatie of het bezetten van elkaars holletje. Al met al was het een rustige week voor fluithazen. Einde van het nieuws voor fluithazen.

Nieuws voor cytomegalovirussen.
In het geval Windvaantje staat de CMV populatie nog maar op een magere 600 vertegenwoordigers per ml. Een woordvoerder voor cytomegalovirussen noemde de situatie 'inmiddels onhoudbaar,' waarna hij zich met een doffe zucht deelde en een arm om zichzelf sloeg.
Einde van het nieuws voor cytomegalovirussen.

Nieuws voor nematoden.
Bij diverse verkeersongelukken in de afgelopen dagen zijn miljoenen nematoden betrokken geweest. Er vielen gelukkig geen gewonden en alle nematoden konden hun weg vervolgen, aldus een woordvoerder voor...

(losjes gebaseerd op 'the news for parrots' van Monty Python)

donderdag 21 februari 2008

Wat ik wil

Ik wil bij je zijn
Niet telkens jij bij mij
Maar ik ook bij jou

Ik wil voor je koken
En met je vrijen
En daarna champagne drinken

Ik wil weer met jou zijn
Aan één stuk door
En nooit meer alleen slapen.

woensdag 20 februari 2008

De Amsterdamse meerkoet

Voor hen die er niet bekend mee zijn, de Amsterdamse meerkoet is een veelgeziene gast op de grachten en is te allen tijde bereid een andere watervogel (of -taxi) zonder aanleiding op zijn flikker te geven. Een nijdig beestje dus. Ik ben vandaag ook nijdig, al heb ik m'n bezwemvliesde poten nog thuisgehouden.

Ik moet rekenen op nog twee weken opname. Schurft en de gevlekte pleuris overkome de watervogel die hier meer van weet. Het is niet dat het virus niet wil dalen, dat gaat goed, maar voordat er tweemaal een negatieve waarde wordt gescoord - en eerder laten ze me niet gaan - zijn we dus waarschijnlijk twee weken verder.

Ik heb het even zo gehad nu. Wie beurt mij even op met een mooi verhaal of een leuke link in de reacties? Anders zie ik mij genoodzaakt mijn snavel in de eerstvolgende rondvaartboot te rossen.

maandag 18 februari 2008

De GVB

In het weekend heb ik met Binkie door de verlaten gangen van het ziekenhuis gedwaald. Sommige plekken deden ons sterk denken aan The Kingdom van Lars von Trier. We keken hoe ver we konden komen, welke deuren openstonden en welke niet. De deur in het plaatje was helaas dicht. De man van de beveiliging die ons in die gang aantrof bood aan ons even rond te laten neuzen maar zijn sleutel paste helaas niet. Het was een geweldige vent, meestal bedoelt een beveiliger met 'kan ik jullie helpen' dat het uit is met de pret maar hij zag geen kwaaien in ons en ging ons echt helpen. Als goedmaker dat we de instrumentenmakerij niet inkonden (één altviool voor de neurologie, komt eraan) nam hij ons mee naar de radiologie om ons daar tof spul te laten zien. Vette lasers en omineuze insectachtige robots van 2,5 meter. Gelukkig voelden we ons veilig, want hij, de Grote Vriendelijke Beveiliger, was erbij.

Ik ben de man van 30 miljoen virussen

De stand van vrijdag (vandaag pas binnen, in het weekend virussen tellen is vragen om overplaatsing denk ik) was 6.000 'kopieën' per ml. In mijn 5 liter bloed zwemmen er dus zo'n 30 miljoen rond, die terwijl ik dit schrijf op logaritmische wijze worden uitgedund. Vorige week vrijdag stonden we nog op 30.000/ml (= 150 miljoen) dus we gaan goed. Maar ze laten me pas gaan bij de waarde 'niet meer te vinden, in dat ene lullige millilitertje althans, maar er zit er vast nog ergens wel eentje, maar goed, we gaan geen 5 liter bloed afstruinen, wat denk je wel, het is weekend voor je het weet.' Een voorzichtige schatting brengt me op zeker nog een week brommen.

Over brommen gesproken, nederland heeft met 123 gevangenen op 100.000 inwoners hiermee het hoogste aantal van europa. (Ik neem aan dat klanten zoals ik daar niet in zijn meegerekend.) Het moge duidelijk zijn, geniet maar van je vrijheid.

Waarom moeten al die lui de cel in, en hoe weten we eigenlijk dat het werkt?

Het grote feest

Voor iedereen die bij het grote feest op 30 juni aanwezig was, of had willen zijn:

De opnames van Revive the Five zijn vanaf nu te downloaden! Klik hier!

Ernestien heeft foto's gemaakt! Klik hier!

Hoe wordt je bloed- en stamceldonor?

Voor uitgebreidere informatie over stamceldonatie, kijk hier en hier!

Nu er voor mij naar beenmerg (stamcellen) wordt gezocht blijkt maar weer hoe fijn het is dat andere mensen dat beschikbaar willen stellen.

Jij kan dat ook! Al ben je misschien geen match met mij, dan wel met iemand anders. Zonder donoren kan het cirkeltje niet rond komen. Barbra-Joy zocht het voor mij uit:

Ik stond al ingeschreven bij de bloedbank en heb even opgezocht wat iemand die beenmergdonor (heet eigenlijk
stamceldonor) zou moeten doen. (Dit ga ik dus zelf ook doen). In het kort:

Wat gebeurt er als ik mij heb aangemeld als stamceldonor?

Nadat u een verklaring hebt ondertekend waarin u zich bereid verklaart stamceldonor te willen worden, worden enkele buisjes bloed bij u afgenomen voor de bepaling van uw HLA-bloedgroepen. Onder een codenummer worden, via de registratie door de Nederlandse Stichting Europdonor, uw gegevens opgenomen in het wereldwijde bestand en dan is het afwachten of men ooit stamceldonor zal worden voor een patiënt ergens in de wereld. De kans is namelijk ook één uit duizenden, dat de HLA-typering van een patiënt bij de uwe past. Natuurlijk kunt u gewoon op de gebruikelijke manier doorgaan met het geven van bloed of plasma.

Kortom, je hoeft slechts een paar buisjes te geven (kan ook 's avonds in 1 van de centra) en mocht je ooit iemands leven kunnen redden, dan wordt er contact met je opgenomen. De echte donatie kan tegenwoordig ook met beinvloeding van medicijnen, dan is narcose niet meer nodig. En met narcose ben je dan uiteindelijk hooguit een dag in het ziekenhuis. Dat valt dus best mee.