Een dag uit het leven van David Windvaantje

Behalve om te weten te komen hoe het met mij gaat - ik heb leukemie - kan je hier ook terecht voor vrolijkheid en wetenschap.

Beide kan je ook zelf bijdragen door te klikken op 'reacties' onder een bericht.

Proudly sponsored by

zaterdag 9 februari 2008

Even slikken

En dan lekker naar bed!

De Nematoden zijn overal

"Als alle materie in het universum met uitzondering van de nematoden zou worden weggevaagd, dan zou onze wereld nog altijd vaag herkenbaar zijn... We zouden ontdekken dat bergen, heuvels, dalen, rivieren, meren en oceanen door een film van nematoden vertegenwoordigd zouden worden... Bomen zouden er nog altijd in spookachtige rijen staan, en zouden zo onze straten en snelwegen markeren. De locatie van de verschillende planten en dieren zou nog altijd te achterhalen zijn, en, als we over voldoende kennis beschikten, zouden ze in veel gevallen zelfs op soort kunnen worden gebracht door de parasitaire nematoden die voorheen op hen leefden, te onderzoeken." (Ralph Buchsbaum, Amerikaans zoöloog)

Geweldig beeld vind ik dit. Nematoden zijn overigens rondwormen, veelal microscopisch klein, die in zo'n 80.000 bekende verschijningsvormen over de wereld rondkruipen.

Ach, weet je...

Het is allemaal zo dramatisch nog niet. Mij was al verteld dat ik de eerste maanden nog wel wat gelazer kon verwachten en dan is dit toch eigenlijk wel het meer aangename gelazer. Ik voel me namelijk fit en vrolijk en helemaal niet ziek en misselijk, oid. Ik heb een prettige kamergenoot en ik mag met mijn infuus zelfs van de afdeling af om een frisse neus te halen. Dus ik ga die daagjes gewoon lekker uitzitten en ik ben blij dat ik met deze opname hopelijk behoed wordt voor de echte ellende. Het virus stijgt al niet meer door dus dat is al aardig nieuws.

In ander nieuws, ik keek vandaag naar Het Gesprek en ik was bijkans vergeten dat Theo van Gogh, zelfverklaard predikant van de nihilistische gemeente, heel aardige interviewtjes op tv deed. Vind ik hem toch weer leuk.

woensdag 6 februari 2008

En dan opeens heb je je dag niet...

Zo blijkt. Ik voelde me goed en reed vanochtend naar Rotterdam voor een simpel polibezoekje, om vervolgens te horen dat ik meteen word opgenomen. Parbleu? Het CMV virus, eentje die veel mensen bij zich schijnen te dragen, blijkt zich in mijn bloed te roeren in gigantische hoeveelheden. Dat kan een hele nare longontsteking veroorzaken en dat moet voorkomen worden. Prednison is de boosdoener, die geeft het virus vrij spel. Aan het infuus met antivirale middelen dus voor de komende 10-14 dagen, wat een bende!

Plotseling gedetineerd, kent u die uitdrukking?

dinsdag 5 februari 2008

Ik ben een klassiek monster

Gisteren vertelde de dokter mij dat ik een 'Chimeer' ben. Het moet je maar gezegd worden. Ik ken de chimeer, of beter, de chimaera, uit Homerus' Ilias: een driehoofdig monster met van voren een leeuwenkop, in het midden een geitenkop en zijn staart eindigt in een slangenkop. Nogal een creatuur, en het spuwt nog vuur ook. Als je op het plaatje klikt zie je trouwens een grotere versie, best een aardig beeld.

Maar je bent dus ook een chimeer als je twee sets dna in je herbergt. Ik heb nu een leuk mixje van twee bloedgroepen en twee immuunsystemen in mijn lijf dus ik val in de kortingscategorie 'chimeren en andere mutanten'. Ik moet nog even wachten op mijn pasje en dan kan ik fijn met reductie naar Artis en het pathologisch museum in het AMC.

zondag 3 februari 2008

Frisse neus, frisse foto's

Vandaag gewandeld door de Schoorlse duinen, en deze avond wat foto's lopen uitzoeken en bewerken die Binkie tijdens de afgelopen DIT. show gemaakt heeft. Zie hier het resultaat.

Het grote feest

Voor iedereen die bij het grote feest op 30 juni aanwezig was, of had willen zijn:

De opnames van Revive the Five zijn vanaf nu te downloaden! Klik hier!

Ernestien heeft foto's gemaakt! Klik hier!

Hoe wordt je bloed- en stamceldonor?

Voor uitgebreidere informatie over stamceldonatie, kijk hier en hier!

Nu er voor mij naar beenmerg (stamcellen) wordt gezocht blijkt maar weer hoe fijn het is dat andere mensen dat beschikbaar willen stellen.

Jij kan dat ook! Al ben je misschien geen match met mij, dan wel met iemand anders. Zonder donoren kan het cirkeltje niet rond komen. Barbra-Joy zocht het voor mij uit:

Ik stond al ingeschreven bij de bloedbank en heb even opgezocht wat iemand die beenmergdonor (heet eigenlijk
stamceldonor) zou moeten doen. (Dit ga ik dus zelf ook doen). In het kort:

Wat gebeurt er als ik mij heb aangemeld als stamceldonor?

Nadat u een verklaring hebt ondertekend waarin u zich bereid verklaart stamceldonor te willen worden, worden enkele buisjes bloed bij u afgenomen voor de bepaling van uw HLA-bloedgroepen. Onder een codenummer worden, via de registratie door de Nederlandse Stichting Europdonor, uw gegevens opgenomen in het wereldwijde bestand en dan is het afwachten of men ooit stamceldonor zal worden voor een patiënt ergens in de wereld. De kans is namelijk ook één uit duizenden, dat de HLA-typering van een patiënt bij de uwe past. Natuurlijk kunt u gewoon op de gebruikelijke manier doorgaan met het geven van bloed of plasma.

Kortom, je hoeft slechts een paar buisjes te geven (kan ook 's avonds in 1 van de centra) en mocht je ooit iemands leven kunnen redden, dan wordt er contact met je opgenomen. De echte donatie kan tegenwoordig ook met beinvloeding van medicijnen, dan is narcose niet meer nodig. En met narcose ben je dan uiteindelijk hooguit een dag in het ziekenhuis. Dat valt dus best mee.