Een dag uit het leven van David Windvaantje

Behalve om te weten te komen hoe het met mij gaat - ik heb leukemie - kan je hier ook terecht voor vrolijkheid en wetenschap.

Beide kan je ook zelf bijdragen door te klikken op 'reacties' onder een bericht.

Proudly sponsored by

vrijdag 28 december 2007

Dag 8

Morfine... Ik hang weer eens aan de opium omdat mijn keel te veel pijn begint te doen. Ik lijk Amy Huiswijn wel!

Verder ben ik moe, slap en soms nog misselijk maar laat dat je niet misleiden: ik voel me geestelijk prima en weet uit ervaring dat het veel beroerder kan.

Zijn er eigenlijk dieren die nooit hoeven te slikken? Zo'n dier zou ik nu wel even willen zijn, au.

donderdag 27 december 2007

Dag 7

Dag 7 alweer, maar het zal nog zeker wel een weekje duren voordat ik iets van m'n nieuwe stamcellen ga merken. Tot die tijd moet ik het even doen met wat lapmiddelen en veel slaapjes, want ik ben wel een beetje moe. En van binnen is het allemaal nog een beetje kapot aan het gaan door de bestraling. Maar tot nu toe hou ik het wel uit.

Er komt een playstation 2 naar me toe, te gek! Bedankt voor alle aanboden die ik mocht ontvangen!

woensdag 26 december 2007

Dag 6

Zou het niet mooi zijn als kerstmis weer gewoon het heidense lichtfeest van weleer werd. Lichtjes en lampionnen in de bomen, vuren in de straten, en rokend wildgebraad op iedere hoek. Zonder religieus bijsmaakje, iedereen is welkom. Geef het feest terug aan alle mensen!

Want zeg nou zelf, het is toch wel verrekte toevallig dat Jezus (deze keer niet mijn kat) geboren werd tijdens het lichtfeest, en stierf tijdens het vruchtbaarheidsfeest. Feesten die er al lang waren voordat het hele christendom voet aan de grond kreeg. Ik zeg, we zijn bestolen van een prima volksfeest.

Ik heb zin om in de bossen te wandelen!

dinsdag 25 december 2007

Dag 5

Ik ben een beetje verliefd op de zuster. Ze is lief en grappig, niet te beroerd voor een praatje en houdt van funky jazz waar ze me morgen wat van gaat laten horen. Stoer.
Maar ja, ondanks haar, en ondanks de vele bezoekjes van mijn vriendinnetje op wie ik nog veel verliefder ben, zijn er toch nog tal van momenten op de dag dat ik enkel kan smachten naar afleiding en verzetting van de zinnen. Vandaar deze serieuze vraag: heeft er iemand misschien een vette spelcomputer te leen, voor een paar weekjes?

maandag 24 december 2007

Dag 4

Ach, ik dacht vandaag maar zo... Als ik dan moet gaan, dan het liefst net als Jezus, bij Thieu in de badkuip met m'n vriendjes in de buurt.

Maar ik ga nog niet, het gaat mij naar omstandigheden zelfs redelijk wel. Wel de hele dag in meer of mindere mate misselijk en dat nu al vijf dagen lang, maar ik piep nog steeds minder dan de infuuspomp en dat zien we maar als een goed teken niewaar.

Ik ben dan wel misselijk, maar toch zou ik het leuk vinden te horen als iemand met kerst iets werkelijk buitennissigs gaat eten. Wat er op de menukaarten staat van hen die juist azen op al het binnennissige dat ze zo tegen etenstijd, wanneer het schemert, uit de nissen kunnen plukken... Dat hoef ik deze keer niet te weten.

Fijne dagen lieve lezers!

zondag 23 december 2007

Dag 3

Treurig nieuws van een ander front: ons katje Jezus is vandaag doodgegaan. Zomaar ineens! Het beestje was nog geen twee jaar oud en uit logeren bij vriend thieu. Heel droef word ik ervan, het was mijn vriendje, met een bovengemiddelde interesse voor water. Hij is dan ook in de (lege) badkuip overleden, waar anders. Dag poekie!

Het grote feest

Voor iedereen die bij het grote feest op 30 juni aanwezig was, of had willen zijn:

De opnames van Revive the Five zijn vanaf nu te downloaden! Klik hier!

Ernestien heeft foto's gemaakt! Klik hier!

Hoe wordt je bloed- en stamceldonor?

Voor uitgebreidere informatie over stamceldonatie, kijk hier en hier!

Nu er voor mij naar beenmerg (stamcellen) wordt gezocht blijkt maar weer hoe fijn het is dat andere mensen dat beschikbaar willen stellen.

Jij kan dat ook! Al ben je misschien geen match met mij, dan wel met iemand anders. Zonder donoren kan het cirkeltje niet rond komen. Barbra-Joy zocht het voor mij uit:

Ik stond al ingeschreven bij de bloedbank en heb even opgezocht wat iemand die beenmergdonor (heet eigenlijk
stamceldonor) zou moeten doen. (Dit ga ik dus zelf ook doen). In het kort:

Wat gebeurt er als ik mij heb aangemeld als stamceldonor?

Nadat u een verklaring hebt ondertekend waarin u zich bereid verklaart stamceldonor te willen worden, worden enkele buisjes bloed bij u afgenomen voor de bepaling van uw HLA-bloedgroepen. Onder een codenummer worden, via de registratie door de Nederlandse Stichting Europdonor, uw gegevens opgenomen in het wereldwijde bestand en dan is het afwachten of men ooit stamceldonor zal worden voor een patiënt ergens in de wereld. De kans is namelijk ook één uit duizenden, dat de HLA-typering van een patiënt bij de uwe past. Natuurlijk kunt u gewoon op de gebruikelijke manier doorgaan met het geven van bloed of plasma.

Kortom, je hoeft slechts een paar buisjes te geven (kan ook 's avonds in 1 van de centra) en mocht je ooit iemands leven kunnen redden, dan wordt er contact met je opgenomen. De echte donatie kan tegenwoordig ook met beinvloeding van medicijnen, dan is narcose niet meer nodig. En met narcose ben je dan uiteindelijk hooguit een dag in het ziekenhuis. Dat valt dus best mee.