Een dag uit het leven van David Windvaantje

Behalve om te weten te komen hoe het met mij gaat - ik heb leukemie - kan je hier ook terecht voor vrolijkheid en wetenschap.

Beide kan je ook zelf bijdragen door te klikken op 'reacties' onder een bericht.

Proudly sponsored by

zaterdag 3 november 2007

Dag 13

Dag fitte mensen! Op mijn eigen weg naar ultieme fitheid sta ik nu voor een nieuwe hobbel: mijn darmen zijn in staking gegaan. Weinig tot geen peristaltiek, concludeerde de dokter. Dat klinkt wel heftig en dat is het ook wel, maar het schijnt wel een vaak gezien fenomeen te zijn bij de chemokuur die ik heb gekregen.

In ieder geval betekent het dat ze (mijn darmen) waarschijnlijk even rust nodig hebben en dat ik per morgen een tijdje voeding via het infuus ga krijgen. Vandaag nog wel geprobeerd wat te eten maar het leverde alleen maar ellende op. Broeder Morfine moest er even bijkomen om de boel weer wat tot bedaren te brengen.

Zoals Darwin al zei, the road to ultimate fitness is not without the occassional dinosaur. Of zoiets.

Dag 12

Gisterenavond lukte het mij niet om Das Internet te bereiken dus toen ben ik maar zonder te schrijven naar bed gegaan.

Vandaag weer lekker vers bloed bijgetankt gekregen; mijn beenmerg vertikt het momenteel om zelf iets aan mijn bloed bij te dragen. Nog sneller en sterker dan vorige keer zijn mijn waardes gedaald en nu is het simpelweg weer wachten tot mijn beenmerg weer wakker wordt. Het zal nog wel een paar weekjes kunnen duren.

Ondertussen krabbel ik langzaam op maar ook dat zal nog wel even duren voordat ik me weer echt fit ga voelen. Wie van mijn lezers voelt zich momenteel écht fit?

woensdag 31 oktober 2007

Dag 10

Ik drijf langzaam weg van het eiland Kots, en heb geen moeite om niet om te kijken. Wat een beroerde vakantiebestemming was dat zeg. De service was top, dat wel, maar er zat iets in de drankjes...

Afijn, het gaat mij weer een stukje beter, maar ben nog wel midden in het opkrabbelproces want deze chemo was een pak slaag van jewelste. Heb er nog diverse klachten en bijwerkingen aan overgehouden die ik de komende dagen hoop af te schudden.

Geen vakantie zonder drugs, wie kan dat nou tegenspreken. Vandaar dat ik hier openhartig met jullie zal delen wat ik op een dag als vandaag zoal tot mij neem.

Intraveneus:
- 1 liter gezout water
- Tiënam (breed spectrum antibiotica) / 4x daags
- Nexium (maagzuurremmer)
- Prednizon (ontstekingsremmer) / 2x daags 10mg
- Een of ander 'bloedmassavermeerderingsmiddel' / 3x woordwaarde
- Temesta (antimisselijkheidsmiddel) / op aanvraag

Oraal:

- Ciproxin (antibiotica) / 2x daags 2 pillen
- Fluconazol (antischimmel) / 1x daags 1 pil
- Tobra (antibiotica) / 3x daags 1 drankje
- Paracetamol / 6x daags 1 pil
- Temazepam (licht slaapmiddel) / 's avonds 1 pil
- Tavagil (anti jeuk) / op aanvraag

Iemand nog suggesties?

Dag 9

Vandaag ging het al een stukje beter en heb ik gerummikubt met Binkie! Ik ben nog wel een beetje moe dus ik hou het nog kort, morgen weer meer.

maandag 29 oktober 2007

Dag 8

Ik hoop echt dat ik vandaag het dieptepunt bereikt hebt want het was een bijzonder ellendige dag. Alle chemo zit er nu in en ze voeren me nu wat bloed bij. Ik hoop dat ik er wat van opknap, allejezus!

zondag 28 oktober 2007

Dag 7

Vandaag heeft het schip de hele dag voor pampus gelegen.

Het grote feest

Voor iedereen die bij het grote feest op 30 juni aanwezig was, of had willen zijn:

De opnames van Revive the Five zijn vanaf nu te downloaden! Klik hier!

Ernestien heeft foto's gemaakt! Klik hier!

Hoe wordt je bloed- en stamceldonor?

Voor uitgebreidere informatie over stamceldonatie, kijk hier en hier!

Nu er voor mij naar beenmerg (stamcellen) wordt gezocht blijkt maar weer hoe fijn het is dat andere mensen dat beschikbaar willen stellen.

Jij kan dat ook! Al ben je misschien geen match met mij, dan wel met iemand anders. Zonder donoren kan het cirkeltje niet rond komen. Barbra-Joy zocht het voor mij uit:

Ik stond al ingeschreven bij de bloedbank en heb even opgezocht wat iemand die beenmergdonor (heet eigenlijk
stamceldonor) zou moeten doen. (Dit ga ik dus zelf ook doen). In het kort:

Wat gebeurt er als ik mij heb aangemeld als stamceldonor?

Nadat u een verklaring hebt ondertekend waarin u zich bereid verklaart stamceldonor te willen worden, worden enkele buisjes bloed bij u afgenomen voor de bepaling van uw HLA-bloedgroepen. Onder een codenummer worden, via de registratie door de Nederlandse Stichting Europdonor, uw gegevens opgenomen in het wereldwijde bestand en dan is het afwachten of men ooit stamceldonor zal worden voor een patiënt ergens in de wereld. De kans is namelijk ook één uit duizenden, dat de HLA-typering van een patiënt bij de uwe past. Natuurlijk kunt u gewoon op de gebruikelijke manier doorgaan met het geven van bloed of plasma.

Kortom, je hoeft slechts een paar buisjes te geven (kan ook 's avonds in 1 van de centra) en mocht je ooit iemands leven kunnen redden, dan wordt er contact met je opgenomen. De echte donatie kan tegenwoordig ook met beinvloeding van medicijnen, dan is narcose niet meer nodig. En met narcose ben je dan uiteindelijk hooguit een dag in het ziekenhuis. Dat valt dus best mee.