Een dag uit het leven van David Windvaantje

Behalve om te weten te komen hoe het met mij gaat - ik heb leukemie - kan je hier ook terecht voor vrolijkheid en wetenschap.

Beide kan je ook zelf bijdragen door te klikken op 'reacties' onder een bericht.

Proudly sponsored by

zaterdag 28 juli 2007

Op het menu

Gebagatelliseerde kip
in een onderschat roomsausje

-In alle bescheidenheid aanbevolen door chefkok Jaap, te fiets.

vrijdag 27 juli 2007

Davidfoon

Nieuw in de veelbesproken rechterkolom: de Davidfoon! Als ik online ben kan je hier met me praten. Klik simpelweg op 'edit nickname', vul je naam in en stuur me een berichtje. Easy!

Milan in de VS: NY-facts

Dag allen,

nieuwe feiten, nieuwe feiten. Daar heeft een blog behoefte aan. En vanuit mijn kartonnendoos kan ik werkelijkwaar strooien met nieuwe feiten. De feiten vliegen je, zogezegd, om de oren. En hier komen ze dan:

1. Draagt u een strakke broek, is uw torso bedekt met een vrolijk flets lichtgrijs t-shirts, bedekt u uw ogen met een kekke zonnebril en doet uw haardacht denken aan dat van Grace Jones, mr T of de jonge Sting danwel Elvis Costello, dan noemt men u in New York een Hipster. De hipster kunt u signaleren in de hippere buurten en tenten van New York, of op de hippere popfestivals.

2. Bingo is onder Hipsters een enorm populaire bezigheid. Zeker op zondagmiddag in Central Park wemelt het van de hipsters die met groot plezier meedoen aan het ons welbekende bingospel

3. Ondanks de grote populariteit van bingo onder hipsters, blijft onze bingokampioen in deze tak van sport onverslaanbaar. Dit is een buitegewone prestatie te noemen, daar de hipsters niet vies zijn van een lijntje coke of een paar pilletjes xtc. Het grote gebruik van deze prestatiebevorderende bemiddelen, weerhield onze 'cleane' bingokampioen er niet van de concurrentie op een straatlengte afstand te houden.

4. De weg kwijtraken is NY een ware hype. Mensen raken hier massaal de weg kwijt. De zogenaamde 'get lost in NYC' tourguides gaan daarom ook als warme broodjes over de toonbank.

5. Ik loop veel te veel op slippers.

6. De VS is een gesegreerde samenleving. Iedereen mag dan wel Amerikaan zijn, de verschillende sociale en etnische groepen mengen nauwelijks. Zelfs de homoscene is in NY gesegreerd, zo heb ik mij laten vertellen.

7. Ik kan het toch echt nauwelijk voor me houden maar ik speel bij terugkomst in NL in de band Relax. Dit zorgt er voor mij voor dat ik de komende tijd van trompet spelen kan leven en ga touren in o.a. Zuid-Afrika en Polen. Met dit voor mij heugelijke feit wil afsluiten

groetjes milan

donderdag 26 juli 2007

Milan in de VS: dakloos

Het is me nu dan toch eindelijk gelukt, ik ben dakloos.

Tijdens een vrolijke fietstocht in een onovergoten park is het me gelukt om de sleutels kwijt te raken van het appartement waarin ik verblijf. Dit maakte mij dus tot een dakloze, overgeleverd aan de grillen van de straat.




Het is vanaf nu slapen in een kartonnendoos. Een kartonnendoos, vraagt u zich af, een kartonnendoos? ja een kartonnendoos. Maar niet zomaar een kartonnendoos, neen, de daklozen in NY, zijn, net als op velerlei andere vlakken, hun tijd ver vooruit. Nee, de New Yorkse zwerver beschikt over kartonnendozen met super hippe i-books en supersnelle internetverbindingen. Daarnaast staat er een enorme koelkast en kun je er prima eten/slapen/koken/douchen.



Maar hoe is dat dan het leven op de straat, zult u denken, nou hieronder volgt een kleine impressie. Daar ik over een nogal impressionistisch fotoapparaat beschik is dit ook terug te zien in de foto's zelf.





Goed. Is het leuk, leven op de straat? Jazeker. Het is fantastisch.

Je maakt er van alles mee, je kunt het zo gek niet bedenken. Eigenlijk veel te veel om op te noemen. Zeker voor dit blog.

Ik wil het hierbij laten.

milan

Wat er komen gaat...

Okee, om te beginnen, met mij gaat het goed. Mijn bloedbeeld is stabiel, de leukemie zet op dit moment niet verder door. Ik ben even van de antibiotica af, dit zou mijn gewrichtspijn kunnen verhelpen. Van de weeromstuit loop ik vandaag al veel soepeler, alhoewel dat nog te vroeg is om een direct effect te zijn van het stoppen met antibiotica.

Verder verkeren de VU (A'dam) en het Erasmus (R'dam) in een verschil van mening over de timing van de behandeling. Erasmus zegt: Eerst kijken of de eerste chemo aanslaat, dan doen we die dure donorsearch, anders heeft die toch geen zin. VU zegt: nu een donor gaan zoeken, dan kunnen we de behandeling in amsterdam optimaal met die van rotterdam laten aansluiten. Ze denken namelijk dat de periode tussen de chemokuur en de stamceltransplantatie in mijn geval beter zo kort mogelijk kan zijn wegens infectiegevaar. Als je nl. een infectie oploopt wordt de transplantatie automatisch uitgesteld en moet je eerst die infectie gaan bestrijden.

Dinsdag wordt er een knoop doorgehakt, is mij door de VU beloofd. Ik ga er woensdag 1 augustus weer langs.

Qua planning: in het snelste geval gaat de behandeling ergens eind augustus beginnen. Maar het zou dus ook nog later kunnen worden. Iemand zin in nóg een feestje?

Verbreding A4 stilgelegd

"En dat is maar goed ook, anders passen ze niet meer in mijn printer"

-Een bijdrage van MWR Bronts, via gmail chat

woensdag 25 juli 2007

Milan in de VS: De Douane




Ik hou van de douane. Ze zijn vriendelijk, aardig en oprecht geinteresseerd. Daar kwam ik bij aankomt in de VS achter. Zo mocht ik meteen mijn reistas uitpakken en verantwoorden waarom, alles wat ik mee had, mee had genomen, wat het doel was van mn reis, en waarom. Daarnaast wilde ze alles over mn prive-leven weten. Wie was mn vriendin, hoe ze heette, wie mn ouders waren, en waar ze woonden, wie kende ik in de VS en waarom wilde ik hen opzoeken en wanneer, noem het maar op. Mijn spullen werden met fluwelen handschoenen doorgelicht, extra personeel werd ingezet om mijn verleden nog grondiger door te lichten en ik moest enkele quizvragen beantwoorden over het mondstuk van mn trompet en electronische apparatuur die ik had meegenomen. Uiteindelijk werd zelfs mijn naam gegoogled om na te gaan of ik wel daadwerkelijk degene was die zij voor zich zagen, namelijk Milan.



Dit duurde zo'n 2 uur, waardoor ik mn aansluitende vlucht naar NY miste.



Maar ik had er een ontzettend leuk tijd.

dinsdag 24 juli 2007

Milan

Ik wil jullie niet beïnvloeden maar via mijn vader kreeg ik een aantal recente foto's van Milan toegestuurd.

Foto's waarop geenszins met zekerheid blijkt dat Milan in de Verenigde Staten is. En zie ik daar nou een blazerssectie op de achtergrond? Milan, je zou toch alléén op reis gaan!?

Je kunt te allen tijde je stem uitbrengen (of veranderen) op de enquete in de rechterkolom.





WK Verrassingsei in elkaar zetten

Spannend tot de laatste seconde!

Meer van deze kerels op www.groenbrothers.com

maandag 23 juli 2007

Planet Earth

De nieuwe van Prince is gaaf.

Hier staat een mooie recensie trouwens.

Wie heeft er de laatste tijd nog goede platen geluisterd? Welke dan?

zondag 22 juli 2007

Das Boot

In mijn honger naar beelden van onderzeeërs kwam ik dit geweldige stukje Duitse propaganda tegen. Smullen!

Het grote feest

Voor iedereen die bij het grote feest op 30 juni aanwezig was, of had willen zijn:

De opnames van Revive the Five zijn vanaf nu te downloaden! Klik hier!

Ernestien heeft foto's gemaakt! Klik hier!

Hoe wordt je bloed- en stamceldonor?

Voor uitgebreidere informatie over stamceldonatie, kijk hier en hier!

Nu er voor mij naar beenmerg (stamcellen) wordt gezocht blijkt maar weer hoe fijn het is dat andere mensen dat beschikbaar willen stellen.

Jij kan dat ook! Al ben je misschien geen match met mij, dan wel met iemand anders. Zonder donoren kan het cirkeltje niet rond komen. Barbra-Joy zocht het voor mij uit:

Ik stond al ingeschreven bij de bloedbank en heb even opgezocht wat iemand die beenmergdonor (heet eigenlijk
stamceldonor) zou moeten doen. (Dit ga ik dus zelf ook doen). In het kort:

Wat gebeurt er als ik mij heb aangemeld als stamceldonor?

Nadat u een verklaring hebt ondertekend waarin u zich bereid verklaart stamceldonor te willen worden, worden enkele buisjes bloed bij u afgenomen voor de bepaling van uw HLA-bloedgroepen. Onder een codenummer worden, via de registratie door de Nederlandse Stichting Europdonor, uw gegevens opgenomen in het wereldwijde bestand en dan is het afwachten of men ooit stamceldonor zal worden voor een patiënt ergens in de wereld. De kans is namelijk ook één uit duizenden, dat de HLA-typering van een patiënt bij de uwe past. Natuurlijk kunt u gewoon op de gebruikelijke manier doorgaan met het geven van bloed of plasma.

Kortom, je hoeft slechts een paar buisjes te geven (kan ook 's avonds in 1 van de centra) en mocht je ooit iemands leven kunnen redden, dan wordt er contact met je opgenomen. De echte donatie kan tegenwoordig ook met beinvloeding van medicijnen, dan is narcose niet meer nodig. En met narcose ben je dan uiteindelijk hooguit een dag in het ziekenhuis. Dat valt dus best mee.