Een dag uit het leven van David Windvaantje

Behalve om te weten te komen hoe het met mij gaat - ik heb leukemie - kan je hier ook terecht voor vrolijkheid en wetenschap.

Beide kan je ook zelf bijdragen door te klikken op 'reacties' onder een bericht.

Proudly sponsored by

donderdag 5 juli 2007

Jezus in de boom

Wij hebben twee katten, Jezus en Judas. Ze zijn goede vriendjes en verraad staat niet in hun woordenboek. Avontuur wel: zo vonden wij gisteren onze rooie (Jezus) in de boom.

Het grote moment van redden is helaas niet op de foto gekomen, maar de reis er naartoe wel.



Klik op de diashow om de foto's groter te zien.

Wat er komen gaat...

Gisteren ben ik voor het eerst in Rotterdam langsgeweest, Daniel den Hoed centrum. In Rotterdam gaan ze de stamceltransplantatie uitvoeren. Ze hebben me het hele traject uitgelegd.

Ze mikken er op om ergens in september te beginnen. Voor die tijd krijg ik eerst in het VU ziekenhuis (amsterdam) een chemokuur (of twee, als de eerste niet voldoende is). Deze kuur is om de leukemie in eerste instantie te verhelpen.

Waarschijnlijk ga ze zo ergens eind juli beginnen in het VU. Ik word daar dan voor ongeveer 4 weken opgenomen.

Daarna gaat het traject in Rotterdam beginnen. Eerst een voorbereidende behandeling van chemo+bestraling en dan de daadwerkelijke transplantatie. Die gaat overigens 'gewoon' via een infuus, ze spuiten daar de stamcellen in en die gaan vanzelf in het beenmerg zitten.

Na alles bij elkaar 4 weken zou ik weer sterk genoeg moeten zijn om naar huis te gaan. Maar dan gaat een hele lange tijd van controles en mogelijke complicaties (afstotingsverschijnselen, infecties) in. Hoe lang dat allemaal duurt, moeilijk te zeggen, het duurt in ieder geval 2 jaar voordat mijn afweer weer helemaal op niveau is. Ik krijg ook al mijn inentingen tegen kinderziektes opnieuw, je begint weer helemaal van voor af aan.

Wow what a party

Zooo wat een geweldig feest was dat op 30 juni. Ik heb onwijs genoten, wat heerlijk om zoveel toffe mensen te kennen. Echt helemaal gaaf!! Bedankt, iedereen die er was!


Heb je foto's? Heb je video? Heb je een reactie of een mooi moment? Reageer!

On Education

Kijk, deze man heeft een punt!

Het grote feest

Voor iedereen die bij het grote feest op 30 juni aanwezig was, of had willen zijn:

De opnames van Revive the Five zijn vanaf nu te downloaden! Klik hier!

Ernestien heeft foto's gemaakt! Klik hier!

Hoe wordt je bloed- en stamceldonor?

Voor uitgebreidere informatie over stamceldonatie, kijk hier en hier!

Nu er voor mij naar beenmerg (stamcellen) wordt gezocht blijkt maar weer hoe fijn het is dat andere mensen dat beschikbaar willen stellen.

Jij kan dat ook! Al ben je misschien geen match met mij, dan wel met iemand anders. Zonder donoren kan het cirkeltje niet rond komen. Barbra-Joy zocht het voor mij uit:

Ik stond al ingeschreven bij de bloedbank en heb even opgezocht wat iemand die beenmergdonor (heet eigenlijk
stamceldonor) zou moeten doen. (Dit ga ik dus zelf ook doen). In het kort:

Wat gebeurt er als ik mij heb aangemeld als stamceldonor?

Nadat u een verklaring hebt ondertekend waarin u zich bereid verklaart stamceldonor te willen worden, worden enkele buisjes bloed bij u afgenomen voor de bepaling van uw HLA-bloedgroepen. Onder een codenummer worden, via de registratie door de Nederlandse Stichting Europdonor, uw gegevens opgenomen in het wereldwijde bestand en dan is het afwachten of men ooit stamceldonor zal worden voor een patiënt ergens in de wereld. De kans is namelijk ook één uit duizenden, dat de HLA-typering van een patiënt bij de uwe past. Natuurlijk kunt u gewoon op de gebruikelijke manier doorgaan met het geven van bloed of plasma.

Kortom, je hoeft slechts een paar buisjes te geven (kan ook 's avonds in 1 van de centra) en mocht je ooit iemands leven kunnen redden, dan wordt er contact met je opgenomen. De echte donatie kan tegenwoordig ook met beinvloeding van medicijnen, dan is narcose niet meer nodig. En met narcose ben je dan uiteindelijk hooguit een dag in het ziekenhuis. Dat valt dus best mee.