Een dag uit het leven van David Windvaantje

Behalve om te weten te komen hoe het met mij gaat - ik heb leukemie - kan je hier ook terecht voor vrolijkheid en wetenschap.

Beide kan je ook zelf bijdragen door te klikken op 'reacties' onder een bericht.

Proudly sponsored by

donderdag 20 september 2007

Milan in de VS: gangsta paradise

Het hostel Backpacker Paradise. De naam klonk aantrekkelijk, en ook de faciliteiten klonken paradijselijk. Zo waren er een continental breakfast, een zwembad, champagne-feesten, bier en wijn voor belachelijk lage prijzen en een volcontinu feest. Daarnaast was het ook niet het meest prijzige hostel en lag het vlakbij het vliegveld. Mijn interesse was gewekt.

En inderdaad er was een zwembad en je kon er tegen niet al te hoge prijzen pilsen (zeg zo'n 2 dollar). Het wemelde er van vrolijk drinkende australiers, die op het eerste gezicht het beeld van een paradijs leken te versterken.

Toch leverde een nauwkeurige kijk op het hostel een ietwat genuanceerder beeld op. Het hostel bleek in Ingewood te liggen, wat een van de meest gevaarlijke wijken van LA is. Je zag hierdoor 24 uur per dag beveiliging rondlopen en de politie kwam dagelijks langs om te kijken of alles nog goed ging.
Daarnaast hingen er allerlei randfiguren rond die in het hostel permanent bivakkeerden. Sprak je met hen dan bleek al snel er een steekje los te zitten. De een had een landgoed in Trinidad en Tobago, had gestudeerd in London, was accountant en manager van het hostel. Enige momenten later was er weinig van dit droombeeld over en was hij gewoon werkzaam achter de balie van het hostel.
Een ander was acteur, fotomodel, designer, fotograaf en stylist. Had in New York als model gewerkt en was nu op zoek op een nieuwe creatieve richting te geven aan z'n leven. Hij wilde iets doen met mode, muziek en stijl en had al enkele nummers gecomponeerd. Enige dagen later zag ik hem solliciteren om te komen werken achter de bar in het hostel. Van zijn torenhoge ambities bleek weinig meer over.

Het meest sprekende figuur dat hier bivakeerde was een Joegoslaaf uit Zwitserland. Hij was op een vakantievisum aangekomen bij het hostel om hier te kunnen gaan werken, althans dat was hem beloofd. Op het moment deed hij echter niets. Om de tijd te doden luisterde hij naar Gangsta-rap, en blowde gangsta-wiet. Daar de wiet begon te vervelen was hij sindskort overgestapt op crack. De plaatselijke dealers wisten niet hoe snel ze aan deze vraag moesten voldoen. Op een avond was ik getuige van een sterk staaltje gedeal tussen dealers van buiten, chauffeurs en beveiligers die dienden als doorgeefluik en onze joegoslaaf als de gulle afnemer van de crack.

Daar onze joegoslaaf nog in het beginstadium verkeerde van zijn aankomende verslaving kon je met hem nog wel een redelijk woordje wisselen. Zo vertelde hij me dat zelfs gangsters af en toe in het hostel verschenen en dat vele afro-amerikaanse werknemers ofwel gangsta vrienden/familie ofwel een verleden als gangsta hadden.

Wat op het eerste gezicht een backpackers paradise scheen, was in werkelijkheid een gangsta paradise waar obscure, rare en veelal gevaarlijke lui de dienst uitmaakten.

milan

1 opmerking:

Anoniem zei

Oh honey, kijk je wel uit voorrr gevaarrrlijke pistolen!
Alleen coke, hè schatje.

Kissies van mij.

Het grote feest

Voor iedereen die bij het grote feest op 30 juni aanwezig was, of had willen zijn:

De opnames van Revive the Five zijn vanaf nu te downloaden! Klik hier!

Ernestien heeft foto's gemaakt! Klik hier!

Hoe wordt je bloed- en stamceldonor?

Voor uitgebreidere informatie over stamceldonatie, kijk hier en hier!

Nu er voor mij naar beenmerg (stamcellen) wordt gezocht blijkt maar weer hoe fijn het is dat andere mensen dat beschikbaar willen stellen.

Jij kan dat ook! Al ben je misschien geen match met mij, dan wel met iemand anders. Zonder donoren kan het cirkeltje niet rond komen. Barbra-Joy zocht het voor mij uit:

Ik stond al ingeschreven bij de bloedbank en heb even opgezocht wat iemand die beenmergdonor (heet eigenlijk
stamceldonor) zou moeten doen. (Dit ga ik dus zelf ook doen). In het kort:

Wat gebeurt er als ik mij heb aangemeld als stamceldonor?

Nadat u een verklaring hebt ondertekend waarin u zich bereid verklaart stamceldonor te willen worden, worden enkele buisjes bloed bij u afgenomen voor de bepaling van uw HLA-bloedgroepen. Onder een codenummer worden, via de registratie door de Nederlandse Stichting Europdonor, uw gegevens opgenomen in het wereldwijde bestand en dan is het afwachten of men ooit stamceldonor zal worden voor een patiënt ergens in de wereld. De kans is namelijk ook één uit duizenden, dat de HLA-typering van een patiënt bij de uwe past. Natuurlijk kunt u gewoon op de gebruikelijke manier doorgaan met het geven van bloed of plasma.

Kortom, je hoeft slechts een paar buisjes te geven (kan ook 's avonds in 1 van de centra) en mocht je ooit iemands leven kunnen redden, dan wordt er contact met je opgenomen. De echte donatie kan tegenwoordig ook met beinvloeding van medicijnen, dan is narcose niet meer nodig. En met narcose ben je dan uiteindelijk hooguit een dag in het ziekenhuis. Dat valt dus best mee.