Een dag uit het leven van David Windvaantje

Behalve om te weten te komen hoe het met mij gaat - ik heb leukemie - kan je hier ook terecht voor vrolijkheid en wetenschap.

Beide kan je ook zelf bijdragen door te klikken op 'reacties' onder een bericht.

Proudly sponsored by

zondag 9 september 2007

Dag 7

Mijn maag rommelt en knort zo hard dat ik hoop dat mijn kamergenoten er geen last van hebben. Vandaag wat meer moeite gehad met alles, de versbloedkick is uitgewerkt helaas. Oh, de vampier met zijn immer terugkerende zucht naar bloed, opeens begrijp ik zijn pijn.

Nog 2 dagen chemo.

12 opmerkingen:

Lzl zei

Hou vol kleine vampier!

Anoniem zei

Hoi David,

Nog even doorzetten. Nog 2 dagen. Goed te horen dat de chemo in ieder geval effect heeft. Krijg je nu binnenkort dan weer nieuw bloed zodat je je weer even beter voelt?
Kom ook zeker nog een keer langs om je een beetje afleiding te bezorgen.
Liefs Natasja

Anoniem zei

Ja, hou eens op met dat gerommel. Ik kon er vannacht gewoon niet van slapen!
In alle serieuzerigheid: zet 'm op, vechtjas. Nog twee dagen maar. We zijn in gedachten bij je. Op naar het nulpunt!

Alle liefs van
Karen en Wim

Anoniem zei

"Waar zijn ze gebleven, de vampyrs? Zijn ze uitgestorven? Omgekomen bij gebrek aan bloed? Aan bloed van anderen en daardoor aan bloed van zichzelf? Zijn ze uitgeroeid? Door de politie gedecimeerd en de laatsten door particulieren gelyncht? Of leven er nog tussen ons, temiddden van ons? Onopgemerkt. Die zich hebben weten aan te passen, die misschien hebben kunnen overgaan op rode kool of biet maar waarbij het gevaar van een terugval nooit helemaal is uitgesloten, ook al zouden ze hun hoektanden door de tandarts hebben laten inkorten. De mensheid is er blijkaar gerust op want niemand schroomt meer om naar bed te gaan met open ramen, niemand voelt meer sidderend zijn bloed als een ontvreemdbare vloeistof en zijn halsslagader als een aftapkraan.
[...]
Toen kort na de eerste wereldoorlog de bloedbanken werden opgericht besefte men in vampyrkringen onmiddelijk dat hier de mogelijkheid lag het bloedzuigen te humaniseren. In een lang hoofdartikel van hun tweemaandelijks orgaan Ons Ochtendrood, dat met nog veel groter geheimzinnigheid werd gedrukt en verspreid dan onze illegale blaadjes tijdens de bezetting, werd het volgende pleidooi gehouden: het kwam voor de donor op hetzelfde neer of zijn offergave werd aangewend ter vervanging van reeds vergoten bloed of ter voorkoming van toekomstig bloedverlies. Wij moeten leven, zo vervolgde het artikel, en wij zijn gedwongen daarvoor altijd weer nieuwe slachtoffers te maken. Wanneer de mensheid zijn eigen belang en ook het onze begreep zou ze ons donors ter beschikking stellen. Dat doet zijn niet. Zij onthoudt ons het onontbeerlijke levenssap, ook nu zij ons dat zonder schade zou kunnen verschaffen, en daarmee belaadt zij zich ten opzichte van ons met schuld. Deze schuld geeft ons het recht de oplossing van dit probleem in eigen hand te nemen.
Het spreekt vanzelf dat elke vampyr een uitgebreide kennis had van zijn enige voedsel, het bloed, en het kostte dan ook niet veel moeite om uit hun rijen een aantal bekwame haematologen te doen uitgaan met als doel bij elke bloedbank de post van directeur te bezetten en op die manier het hele drenken der vampyrs in handen te krijgen."

Belcampo, Bloed Zonder Bodem, uit De Ideale Dahlia, Querido 1968

Victor Romijn zei

kom op david! je bent er bijna!

Anoniem zei

Zie ik normaal cellen graag delen, in jouw geval blij dat ze het er lekker moeilijk mee hebben. Nog even doorbijten, door naar de nul!
Ik denk aan je!
liefs, Sus

Doris zei

David toch!!

http://www.dorisbartels.nl/images/vampie.jpg

Anoniem zei

Goeiemorgen lieve David,

Toen ik vanmorgen om 7.30 naar mijn werk fietste (autistisch, welteverstaan) moest ik eraan denken dat jij waarschijnlijk allang weer een heerlijk klef broodje naar binnen had gewerkt..

Ik kom heel binnenkort weer langs om je alsnog genadeloos in te maken met scrabble. 'Gewen' er maar vast aan!

Nog één dagje dat nare spul door je aderen... Zet 'm op! Ik denk aan je.

Kus, Hester

Anoniem zei

Hup Hester,
maak hem in.
Lebbow

Anoniem zei

Hey David!

Ik denk aan jou en Binkie! Houd nog even vol daar in het VU, als de chemo voorbij is, zit het eerste deel er gelukkig alweer op!

Dikke kus van Maaike

Anoniem zei

Dag lieve David,

Kunnen we niet een "kampioensscrabble" organiseren waarbij ook dialectwoorden mogen worden gelegd??
Voor de rest: "Geef nooit op"!!

liefs en tot donderdag

Renee

Anoniem zei

Hoi David,

Nog 1 dag doordouwen. Zet 'm op!
Win jij overigens wel eens met scrabble? Er zijn nog veel meer akelige denkspelletjes. Hier in het zuid-westen van het land zijn afschuwelijke boekjes met irritante puzzeltjes te koop. Eentje meegeven aan Hester?

Sterkte! Groet uit Vlaardingen.
Kees en Lia.

Het grote feest

Voor iedereen die bij het grote feest op 30 juni aanwezig was, of had willen zijn:

De opnames van Revive the Five zijn vanaf nu te downloaden! Klik hier!

Ernestien heeft foto's gemaakt! Klik hier!

Hoe wordt je bloed- en stamceldonor?

Voor uitgebreidere informatie over stamceldonatie, kijk hier en hier!

Nu er voor mij naar beenmerg (stamcellen) wordt gezocht blijkt maar weer hoe fijn het is dat andere mensen dat beschikbaar willen stellen.

Jij kan dat ook! Al ben je misschien geen match met mij, dan wel met iemand anders. Zonder donoren kan het cirkeltje niet rond komen. Barbra-Joy zocht het voor mij uit:

Ik stond al ingeschreven bij de bloedbank en heb even opgezocht wat iemand die beenmergdonor (heet eigenlijk
stamceldonor) zou moeten doen. (Dit ga ik dus zelf ook doen). In het kort:

Wat gebeurt er als ik mij heb aangemeld als stamceldonor?

Nadat u een verklaring hebt ondertekend waarin u zich bereid verklaart stamceldonor te willen worden, worden enkele buisjes bloed bij u afgenomen voor de bepaling van uw HLA-bloedgroepen. Onder een codenummer worden, via de registratie door de Nederlandse Stichting Europdonor, uw gegevens opgenomen in het wereldwijde bestand en dan is het afwachten of men ooit stamceldonor zal worden voor een patiënt ergens in de wereld. De kans is namelijk ook één uit duizenden, dat de HLA-typering van een patiënt bij de uwe past. Natuurlijk kunt u gewoon op de gebruikelijke manier doorgaan met het geven van bloed of plasma.

Kortom, je hoeft slechts een paar buisjes te geven (kan ook 's avonds in 1 van de centra) en mocht je ooit iemands leven kunnen redden, dan wordt er contact met je opgenomen. De echte donatie kan tegenwoordig ook met beinvloeding van medicijnen, dan is narcose niet meer nodig. En met narcose ben je dan uiteindelijk hooguit een dag in het ziekenhuis. Dat valt dus best mee.